Vad har ortopedteknik betytt för våra brukare?

Lars Ove, 56 år, Helsingborg

När jag fick min stroke blev det ett stort problem för mig eftersom jag tycker om mitt arbete och ville så snart som möjligt få den rehabilitering som gjorde att jag skulle kunna jobba som vanligt.
Eftersom mitt arbete som försäljningschef är i Danmark så pendlar jag så gott som varje dag med båten mellan Helsingborg och Helsingör. Att få den service och kompetens som den ortopedtekniska verksamheten i Helsingborg hjälpt mig med och tillsammans med leverantören kunnat arbeta fram en lösning som gör att jag kan fortsätta med mitt arbete och föra ett aktivt liv är helt obetalbart.

August, 11 år, Djura

Delfotsamputerad efter en tumör.
August är 11år och har opererats för en tumör i foten. August har egentligen inte haft något aktivt liv eftersom problemen med foten funnits där i alla år. År 2010 blev August opererad och sedan dess har han haft olika protesfotslösningar som fungerat lite olika bra. Det som är så underbart i det här är att alla inom ortopedtekniken – både leverantörer och ortopedingenjörer – har engagerat sig i att försöka finna den bästa lösningen för August så att han kan vara ett aktivt barn igen!
Under 2013 kontaktade August pappa, efter att ha sett en annons, den ortopedtekniska verkstad och den ortopedingenjör som haft hand om August och bjöd in dem på besök för att diskutera en ny lösning. Ortopedingenjören bjöd också in leverantören och tillsammans hittade man en lösning som passade för just August problem. Nu är August en aktiv kille igen som åker utförsåkning, cyklar, springer och gör allt som en 11 åring skall göra – utan att ha problem med skav eller sår.

Fanny, 62 år, Kristianstad